Sådan BOOSTER du dine blomster

Skab Bucket glæde i længere tid. Blomster er lige så forskellige, som os mennesker, og derfor skal de også behandles forskelligt. Følg derfor vores vejledning og få blomster der holder længere. Med en Bucket, springer du ud i selv, at stå som blomsterdekoratør.

 

VIGTIGT, HÆNGER DINE BLOMSTER MED HOVEDET, ER DET FORDI DE IKKE SUGER VAND OP. se her

 

DET ER DERFOR VIGTIGT AT LÆSE DETTE.

1 SNIT

Når du modtager din Bucket, skal du huske at, de været ude på en meget lang rejse. Når vores gartner klipper silken første gang, heler den sig selv ved, at skabe en slags naturlig beskyttelse mod infektioner og dehydrering. Når blomsten har været uden vand i mere end 30 min., skal du give ALLE stilkene et friskt skråsnit, med en skarp kniv. Derefter skal det gentages, med et par dages mellemrum, i hele blomsternes levetid, også hver gang du skifter vand.

Brug aldrig en almindelig saks, da den simpelthen vil mase fibrene, så vandet ikke vil kunne nå op til blomstens hoved. Skær altid en stor overflade (2 til 5 cm), i en 45 ° vinkel, da en stor overflade optager meget mere vand, og næringsstoffer end en lille. 

 

2 FJERN BLADE

Fjern alle overflødige blade, inden du sætter buketten i vasen. Blade er med til at danne bakterier og grumset vand, som forkorter blomsternes levetid. Vi kan spejle det lidt i os selv, vi ønsker heller ikke at drikke vand der er grumset, og fyldt med bakterier :) Den gyldne regel er, at fjerne alle blade under vandlinjen. Udover at de skaber grobund for bakterier, kan blade i vandet give ubehagelig lugt. Det er bedre at blomsten bruger energien på at springe ud, istedet for at tilføje vand til dens blade.

 

3 VAND

Husk at dine vaser skal være helt rene og med rent friskt vand. Selvom du opbevarer dine vaser i et skab eller tildækkede kan de blive støvede. Der kan hurtigt kommer bakterier i blomstervandet som forurener stænglerne helt op til blomsterhovederne. Derfor er det vigtigt at forebygge. Dette må gerne skiftes én gang dagligt. Man kan med fordel tilføje vores BLOMSTERBOOSTER i vandet, samt 2 dråber klorin. Holdbarhedsmidlet og klorinen nedsænker bakteriedannelsen i vandet, og får dine blomster til at springe flottere ud, og får blomsterne's smukke farver til at holde længere. Holdbarhedsmidlet finder du i en pakke nede i din Bucket.

Helt almindeligt rumtempereret vand fra vandhanen er perfekt til at få luftboblerne ved stænglerne til at forsvinde. Blomster har brug for vand, men vand alene gør det ikke, så husk din BOOSTER.

Tip: Pak dine blomster ind og lad dem hvile i 30 min, når du har sat dem i vasen. Dette for at blomsterne kan nå at vende sig til sine nye omgivelser/akklimatisere sig. Særligt om vinteren, eller om sommeren, når temperaturen skifter kan blomsterne få et chok.

 

4 STIL DEM KØLIGT

Lys og varme er afgørende for at blomsterne kan vokse, og udvikle sig i naturen, men når de er afskåret, kan det give den modsatte effekt. Direkte sollys eller ekstrem varme vil simpelthen brænde blomsterne, ligesom den kan skade vores hud. Høj temperatur vil accelerere vandfordampning, og dermed dehydrering af blomsterne. Vandtemperaturen vil også øge, og give perfekte betingelser for bakterievækst! Undgå at placere vasen lige ved vinduet, i træk, eller ved varmekilder. Og stil dem køligt når du ikke er hjemme ,og om natten.

Tips: Hold dine blomster væk fra moden frugt, som producerer ethylen. Denne gas er den rene gift for dine afskårne blomster.

 

GENTAG HVER ANDEN DAG.

 

 

 

B L O M S T E R  I  V A R M T  V A N D:

Blomster som Roser, Solsikker, Pæoner, Syrener, og lignende, som har en "træ" lignende, grenet stilk. De har luft i stilkene, hvilket gør, at vandet har svært ved at kommet helt op til blomster hovederne. Resultatet er at de ofte kan hænge i hovederne. Ved at sætte blomsterne i ca. 50 grader varmt vand, presses luften ud af stilkene. Skulle det mod forventning ikke virke, gentag da processen med et frisk snit og nyt vand.

 

B L O M S T E R  I  K O L D T  V A N D:

Andre blomster bryder sig slet ikke om varmt vand. Dem kan du nemt kende, ved at de stammer fra en løg- eller knoldplante. De har ofte en "blød" og saftig stilk, og indeholder meget vand i stilkene. Varmt vand vil forkorte deres levetid.

- eks. Tulipaner, Liljer, Iris og Hyacinter, de skal sættes i almindeligt koldt vand.

  

Hænger dine blomster med hovedet, så se her hvordan du kan få dem til at drikke vand igen. 

 

Hortensiaer, følg denne vejledning her :) Vigtigt

Pæoner/bonderoser/garden roses, HUSK at stille dem køligt, da de er meget følsomme for varme og sommersolen. Og du kan derfor opleve at de springer hurtigt ud, nyd dem i den korte tid som de står i. 

 

Vi sidder altid klar til at vejlede dig på bedste vis, og med mange års erfaring. Ring til os, så hjælper vi dig igennem dit blomstereventyr.